free amp template
Projekt 'Potpis' nastao je kao rezultat višegodišnjeg profesionalnog istraživanja autorice Lidije Fištrek i Udruge 'Arts' iz Zagreba. Zamisao projekta sastoji se od izložbe koja se pomoću odjeće koju su izradili hrvatski autori, bavi proučavanjem fenomenologije suvremene mode, identiteta, uloge tijela u modi, funkcije odjeće na tijelu, tijela kao sredstva u modi i dizajnerskog potpisa.
S obzirom na zanimljivost teme, autorica izložbe Lidija Fištrek odlučila ju je obraditi u suradnji s autorima koji se koriste odjećom, skulpturom i zvukom kao medijem koji vizualno s lakoćom ulazi u našu svijest. Samo u svom osobnom izgledu kao životnome stilu već je unaprijed vizualno konstruirano. Ono ima potrebu za odijevanjem, promjenom stila, intervencijom i redizajniranjem. Autori koje predstavljamo u projektu na različite načine koriste površinu tijela kao teritorij inskripcije, koja na pomalo šarmantan način briše granice pripadnosti i pruža mogućnost dizajnerima da pomoću osobnog potpisa ostave pečat na svojem autorskom djelu.
Tijelo je za njih u skladu s vlastitim kreativnim dizajnom života. Kratkim pregledom autorskih radova hrvatskih modnih dizajnera izdvojili smo Igora Dobranića, Andrijanu Subotić Pjajčik, Sašu Maksimilijanović i Lidiju Fištrek te ih predstavili u ovom projektu. Svaki autor prvenstveno predstavlja osobni stil i način na koji ostavlja svoj autorski potpis na odjeći, dok akademska kiparica Sanja Sašo ostavlja svoj autorski potpis na skulpturama i tijelo tretira kao tekuće i fliudno.
S obzirom na to da je projekt interdisciplinaran svaki je sudionik izložbe dao doprinos projektu iz svoje uže struke.

Izložba 'Potpis' u Tehničkom muzeju u Zagrebu

Zahvaljujemo Tehničkom muzeju u Zagrebu na suradnji u ovoj izložbi, a posebna zahvala ravnateljici Tehničkog muzeja gospođi Markiti Franulić za podršku.
 Izložba "Potpis" financirana je sredstvima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba

Mobirise

Fashion, Music and Design Management in the Networked World, Beč, od 6.do 9.7.2017.  Case study; Fashion, Art, Music and Sciences in the 'Signature' project

Lidija Fištrek održat će predstavljanje projekta 'Potpis' na znanstvenom skupu pod nazivom '2017 Global Fashion Management Conference 'Fashion, Music and Design Management in the Networked World' koji se održava od 6. do 9.srpnja 2017. na Sveučilištu u Beču. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture Republike Hrvatske na podršci.

Više o znanstvenom skupu na http://gfmcproceedings.net/i ndex.html

Mobirise
'Posthumani status tijela i izvedba; studija slučaja projekt „Potpis“

Predstavljanje projekta Lidije Fištrek, 'Posthumani status tijela i izvedba; studija slučaja projekt „Potpis“', simpozij pod nazivom "Čovjek, životinja, stroj", MSU, prosinac 2016.

Adresa

Sjeničarska 18