website builder

'Fun Zagreb'

Naziv projekta: FUN ZAGREB
Mobilna aplikacija za putovanje Zagrebom
Obiteljska putna aplikacija / Family travel app.

Fun Zagreb - mobilna aplikacija

Za djecu i mlade, za cijelu obitelj

Mobilna aplikacija za edukativno-zabavnu kompjutorsku igru „Fun Zagreb"  prezentirat će kulturnu i povijesnu baštinu grada Zagreba na inovativan način kroz aktivno uključivanje djece i mladih, kao i cijele obitelji u zajednički obilazak i istraživanje Zagreba na suvremen način.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija „Fun Zagreb“ moći se se koristiti s najpoznatijih platformi - iOS (iPhone i iPad) i Android. Korisnici će moći besplatno preuzeti aplikaciju putem internetskih trgovina proizvođača operativnih sustava (Google Play i Apple App Store).

Udruga „Arts“ i partneri u ovome projektu osmislili su „Fun Zagreb“ jedinstvenu i inovativnu obiteljsku mobilnu aplikaciju za putovanje Zagrebom. Projekt je namjenjen obiteljima, djeci školske dobi (6-14), te posebno s mladima (15-24), kao i svakome korisniku koji voli igrati interaktivne igre. Cilj projekta je kreiranje obiteljske mobilne aplikacije za edukativno-zabavnu kompjutorsku igru „Fun Zagreb" koja će kulturno - povijesnu baštinu grada Zagreba prezentirati na inovativan način uz aktivno uključivanje cijele obitelji u zajednički obilazak i istraživanje Zagreba. Stoga je projekt usmjeren na interpretaciju kulturnih sadržaja pri stvaranju novoga proizvoda, primjerice korištenjem novih tehnologija, poput proširene stvarnosti (AI) i aplikacijskog programskog sučelja (API). Istodobno je jedan od ciljeva našega projekta rad s novom vrstom, posebno mladih korisnika koji rijetko, ili uopće ne pokazuju interes za kulturnu i povijesnu baštinu. „FunZagreb“ bi se na zanimljiv, zabavan i suvremen način približio mlađoj populaciji (milenijcima) koji provode puno vremena sa svojim mobilnim uređajima.

Tijekom razvoja mobilne aplikacije planiramo provesti istraživanje ciljane grupe korisnika. U aplikaciji „Fun Zagreb“ osmišljen je čitav niz različitih multimedijskih sadržaja s područja kompjutorskih igara, koji su zanimljivi, edukativni i informativni, te koji će potaknuti djeci i mladima, pamćenje, razmišljanje, motoriku, snalaženje u prostoru, čitanje i pisanje, kao i kreativnost.

Fun Zagreb
Mobirise

Projekt "Fun Zagreb" je sufinanciran sredstvima Turističke zajednice Grada Zagreba

Adresa