Fun Zagreb!

Mobilna aplikacija za edukativno-zabavnu igru „Fun Zagreb" prezentira kulturnu i povijesnu baštinu grada Zagreba na inovativan način kroz aktivno uključivanje djece i mladih, kao i cijele obitelji u zajednički obilazak i istraživanje Zagreba.
"Fun Zagreb" će imati tri igre: 'Duh Gradeca', 'Uhvati Ladislavov plašt' i 'Pronađi potkovu'.
Trenutno je dostupna igra 'Duh Gradeca' koja započinje ispred gornje stanice Uspinjače i igra se na prostoru Gornjeg grada.

Za djecu,mlade i cijele obitelji

Edukativno-zabavna igra „Fun Zagreb" aktivno uključuje djecu i mlade, kao i cijele obitelji u zajednički obilazak i istraživanje Zagreba.
Trenutno je dostupna igra 'Duh Gradeca' koja započinje ispred gornje stanice Uspinjače na platou ispred kule Lotrščak i igra se na prostoru Gornjeg grada.

Za Android i iOS

Mobilna aplikacija „Fun Zagreb“ trenutno je u fazi testiranja te se može besplatno preuzeti na slijedećem linku (preuzmi aplikaciju) za Android, te na linku (preuzmi aplikaciju za iOS) za iOS, IPhone i IPad.

Trenutno je dostupna samo na hrvatskom jeziku, a uskoro i na engleskom ...

Google Play i App Store - uskoro

Mobilna aplikacija „Fun Zagreb“ može se koristiti s najpoznatijih platformi - iOS (iPhone i iPad) i Android. Korisnici će uskoro moći besplatno preuzeti aplikaciju i putem internetskih trgovina proizvođača operativnih sustava (Google Play i Apple App Store).

'Duh Gradeca'

U ovoj kviz igri u morate odabrati točan odgovor na postavljeno pitanje u zadatku. Točan je uvijek samo jedan odgovor. U slučaju netočnog odgovora vraćaš se ponovo na pitanje. Točan odgovor te upućuje na slijedeći zadatak i tako sve do kraja igre dok ne pronađeš dobrog duha Gradeca.

Fun Zagreb-Duh Gradeca_početak

1 korak

Ako si spreman za igru, malo znanja i puno zabave i zajedničke šetnje Gradecom, dođi na plato kod gornje stanice Uspinjače, odnosno ispred kule Lotrščak.

Fun Zagreb-Duh Gradeca_zadaci

2 korak

Tvoj zadatak je pronaći Duha Gradeca. Da bi to uspio, moraš prvo pronaći 13 lokacija na Gradecu i odgovoriti na pitanja. Da bi točno odgovorio moraš biti na traženoj lokaciji. U ovoj kviz igri moraš odabrati točan odgovor na postavljeno pitanje u zadatku. Točan je uvijek samo jedan od ponuđenih odgovora. U slučaju netočnog odgovora vraćaš se ponovo na pitanje. Točan odgovor te upućuje na slijedeću lokaciju i slijedeći zadatak.

Fun Zagreb-Duh Gradeca_instalacija

3 korak

Instaliraj aplikaciju"Fun Zagreb" i pokreni igru. Želimo ti puno zabave i uživancije u šetnji Gradecom.

Projekt "Fun Zagreb" je sufinanciran sredstvima Turističke zajednice Grada Zagreba

FUN ZAGREB

'Duh Gradeca'

„Duh Gradeca“ je edukativna i zabavna kviz igra u kojoj morate odabrati točan odgovor na postavljeno pitanje u zadatku. Točan je uvijek samo jedan odgovor. U slučaju netočnog odgovora vraćaš se ponovo na pitanje. Točan odgovor te upućuje na slijedeći zadatak i tako sve do kraja igre dok ne pronađeš tko je ta osoba koja je dobri Duh Gradeca.
Igra započinje ispred gornje stanice Uspinjače, odnosno ispred platoa kod kule Lotrščak.
Fun Zagreb - Duh Gradeca

'Fun Zagreb'

Naziv projekta: FUN ZAGREB
Mobilna aplikacija za putovanje Zagrebom
Obiteljska putna aplikacija / Family travel app.

Udruga „Arts“ i partneri u ovome projektu osmislili su „Fun Zagreb“ jedinstvenu i inovativnu obiteljsku mobilnu aplikaciju za putovanje Zagrebom. Projekt je namjenjen obiteljima, djeci školske dobi (8-14), te mladima (15-24), kao i svakome korisniku koji voli igrati interaktivne igre. Cilj projekta je kreiranje obiteljske mobilne aplikacije za edukativno-zabavnu igru „Fun Zagreb" koja će kulturno - povijesnu baštinu grada Zagreba prezentirati na inovativan način uz aktivno uključivanje cijele obitelji u zajednički obilazak i istraživanje Zagreba. Stoga je projekt usmjeren na interpretaciju kulturnih sadržaja pri stvaranju novoga proizvoda korištenjem novih tehnologija. Istodobno je jedan od ciljeva našega projekta rad s novom vrstom, posebno mladih korisnika koji rijetko, ili uopće ne pokazuju interes za kulturnu i povijesnu baštinu. „FunZagreb“ bi se na zanimljiv, zabavan i suvremen način približio mlađoj populaciji (milenijcima) koji provode puno vremena sa svojim mobilnim uređajima.

Tijekom razvoja mobilne aplikacije planiramo provesti istraživanje ciljane grupe korisnika. U aplikaciji „Fun Zagreb“ osmišljena su pitanja koja su zanimljiva, edukativna i informativna, te koji će potaknuti djeci i mladima, pamćenje, razmišljanje, motoriku, snalaženje u prostoru, čitanje i kreativnost.

Adresa

Sjeničarska 18